Quote of the day

In the rhythm of the needles

there is music for the soul.


Breiclub in Oostende : elke woensdagavond van 19 u - 21 u !donderdag 27 januari 2011

crochet potholders - pannenlappen haken

Winnie is lid van mijn breiclub.  Ze brengt af en toe een handwerkje mee dat ze al heel lang heeft, soms al van haar moeder.  Zo had ze onlangs 2 prachtige pannenlappen mee, versleten tot op de draad.  Je zag nog goed dat het een haakwerkje was, en dat het al een heel leven achter de rug had. Maar zo ontzettend mooi.  Ik was meteen verkocht.  Wat denken jullie ?
Ze wist nog dat ze van haar moeder waren, maar het patroontje had ze niet meer.    Dan ben ik op zoek gegaan, beste mede-bloggers, op al jullie websites !  Een paar uur versleten, kinderen die hongerig kwamen vragen of 'teeten al klaar was' zonder schuldgevoelens naar de frituur gestuurd... maar uiteindelijk via Nederland naar Duitsland gesurfd, waar ik leerde dat het een oude traditionele pannenlap was.  De beschrijving in het Duits was echter niet mijn ding.  Dan maar wat verder gesurfd, en uiteindelijk in Noorwegen de oplossing gevonden !  Eureka !  Denk nu niet dat ik vloeiend Noors lees, helaas niet.  Maar die mevrouw heeft er een stap-voor-stap tutorial bijgezet die zooo duidelijk was dat het kleinste kind de pannelap kan nahaken. 
en dat leverde dit resultaat op :


 Ik heb zelf foto's genomen bij elke stap die ik maakte.  Morgen probeer ik dan een 'tutorial' op de blog te plaatsen.  Ik heb er ondertussen al enkele pannelappen in andere kleurtjes bij gemaakt.  Zo'n leuk werkje !
5 opmerkingen:

 1. chic ! Ik moet er toch ooit eens geraken hoor op een woensdagavond !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herinner me die pannenlappen ook nog uit mijn kindertijd, oranje met bruin waren ze bij ons en ik vond het als kind heel bizar hoe je zoiets kon haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een leuke pannenlappen!!! ZOOOOOO leuk!

  Lief dat je het zelf ook voor ons alle op je site gaat zetten, ga ik zeker gebruik van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi:-)
  I see ,You have made the potholders:-)
  They are very nice-good work and nice colours!
  Regards-Halinka-

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze zien er leuk uit! Die ga ik eens proberen te haken :)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...