Quote of the day

In the rhythm of the needles

there is music for the soul.


Breiclub in Oostende : elke woensdagavond van 19 u - 21 u !zondag 28 november 2010

naai - etui / sewing set

Een tijdje geleden heb ik het patchwork virus opgedaan.  Het heeft me behoorlijk hard doen zweten en zuchten, maar onversaagde toewijding en doorzettingsvermogen hebben het volgende resultaat opgeleverd :
een naai - etui met allerlei vakjes om mijn naaigerief netjes op z'n plaats te houden.  De voorkant is gemaakt in een soort vouw-patchwork.  Je plooit de stofjes in allerlei hoekjes en dan passen die in elkaar en stik je ze vast.  Erg leuk werk ! Om op te bergen plooi je het dicht, en strik je alles vast. 
Met een klein restje stof heb ik dan nog een boekje gemaakt voor mijn borduurnaalden.  Ik had een voorbeeld gezien op een blog van iemand die antieke naaibenodigdheden had.  De borduurtechniek is Assissisch of Perzisch borduren.  De naalden zitten vast op een lapje vilt, dat ik met de zigzag schaar afgewerkt heb.   Het is me al vaak van pas gekomen !
Some time ago, I tried my hand at patchwork.  The result is this envelope that holds all my sewing stuff together.  There is a place for everything.  When you're finished, just fold it together and close with a bow.  I also made a smaller envelope for my embroidery needles.  It is based on an antique pattern, and the stitch is called Persian embroidery.  'Naalden' means needles, you see Flemish and English are quite similar.  I use it a lot, it is very handy.

2 opmerkingen:

 1. hi,
  ik vind dat naai-etui héél praktisch. is het patroon hiervoor ergens te verkrijgen? of is deze creatie een eigen ontwerp?
  ikzelf ben een leek of eersteklas beginner ;-) en ben op zoek naar patronen van kleine hebbedingetjes.
  aan die plaids of dergelijke durf ik mij nog niet wagen.
  wel heb ik besloten, om in de volgende maanden, eens een beginnerscursus patchwork te volgen.
  ik kijk al uit naar uw reactie!!
  groetjes,
  rose
  koopje007@hotmail.com
  ps: ik reageer "anoniem" omdat ik al de andere benamingen niet begrijp.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...