Quote of the day

In the rhythm of the needles

there is music for the soul.


Breiclub in Oostende : elke woensdagavond van 19 u - 21 u !donderdag 29 augustus 2019

crea - workshops op aanvraagIn bijlage vind u een reeks cursussen die volledig uitgewerkt zijn door mij, om een avond of namiddag mee te vullen.

Ik specialiseer me vooral in breien, haken en naaien, maar er zijn ook enkele leuke andere mogelijkheden. 


Ik ben in zelfstandig bijberoep als onafhankelijke lesgeefster, en kan dus perfect een factuur opmaken voor uw groep.

Een les duurt 2.5 uur (van 19.30 – 22u bijvoorbeeld) en kost 50 euro. Mocht het u interesseren kan u mij altijd contacteren via mail (rvdkh@telenet.be) of via gsm (0477 825 850) voor verdere inlichtingen.

Mozaiek breien
 

-      
k
    
      Gemakkelijk  -


Leer op een makkelijke manier met 2 kleuren breien.  Je breit elke naald met 1 kleur, en alle steken rechts.  Leuk voor een colsjaal of een lange sjaal.  Ideaal om restjes te verwerken.

Nodig : 2 rechte breinaalden, nr afhankelijk van je wol. (nr 3 of 3.5 is ideaal)

Een 5-tal bolletjes wol (50 gr) in verschillende kleuren, en van je hoofdkleur 2 bolletjes van 50 gr.

Kies zachte wol als je een kol of sjaal wil maken,  je huid aan je hals is erg gevoelig !

1 les en je bent er mee weg !

Brei een design sjaalDit ontwerp van Stephen West heeft het allemaal : verkorte naalden, kabels, ajour en véél telwerk.  Maar wat een schitterend resultaat.  Een prachtstuk om rond je hals te draperen.

Nodig : rondbreinaalden nr 3.5, met een korte en een lange kabel.

3 kleuren zachte, dunne wol.  Kleur 1 : 325m, kleur 2 : 261m, kleur 3 : 361m.

4 lessen, met telkens een beetje thuis-breien.


Sockets breien (korte sokjes) 


-      
        Gemakkelijk -Zelfgebreide kousen zijn super comfortabel om te dragen, maar het jonge volkje wil liever sockets in hun sneakers.  We breien deze korte sokjes in 2 lessen, je hebt een halve bol sokkenwol nodig of je kan 2 paar uit 1 bol halen. 

Sokkennaaldjes nr 2.5 of 3.

 leren breien met een rondbreinaald

-      Beginners -De vele voordelen van het rondbreien maken het een populaire manier van breien.  Geen last meer van je schouders, geen naden meer om te sluiten, sneller breien, veel keuze in patronen.  Om het aan te leren breien we een ronde kolsjaal waarin je heel leuk kleuren en texturen kan samen verwerken : restjes verwerken, of kies voor zachte mohair, lurex draad, merino’s of zelfs feestelijk met blinkende pailletjes !Nodig : rondbreinaalden in de dikte aangepast aan je wol. 1 les

rondbreien met ajour, kraaltjes en een twist. 


-      Gevorderden –Deze rondgebreide sjaal met een twist valt erg elegant.  De punt wordt versierd met een kraal, en je kan ook kraaltjes inbreien in de sjaal.

De opzet van deze sjaal is erg speciaal, er zit een twist in verwerkt waardoor de sjaal een speciaal effect heeft.  Kies 100 gr zachte wol, met een kleurverloop is erg mooi.  Rondbreinaalden 3.5 en een kabel van minimum een meter lang. 1.20m is beter.2 lessen

Wintermuts breienvoor wie al kan rondbreien.Een mooie wintermuts op rondbreinaalden nr 4, 40 cm lang.  Kies 3 kleuren wol die bij elkaar passen en een leuke pompon. Je leert opzetten met rondbreinaalden, de gedraaide boordsteek, kleurenbreien met 2 draden, minderen en afwerken.2 lessen een poppenkleedje breien top-down
-      Gemakkelijk -Voor de oma’s onder ons is het altijd leuk om een poppengarderobe te breien.  Dit elegante jurkje wordt gebreid van boven naar beneden, op 2 rechte naalden.  Je leert de techniek van de raglan meerderingen maken.  Wie wil kan op het breiwerk ook nog leren borduren.  1 bol breiwol, nld 3 of 3.51 les, 2 lessen als je wil borduren en de bijbehorende muts breien.
gehaakte sjaal in verloopgaren


 

 


  -      Gemakkelijk -Deze prachtige sjaal is ontworpen om met een ‘cake’ te maken.  Dat is wol die in een erg lang kleurverloop geverfd wordt, waardoor je een langzame overloop van kleuren krijgt. Gecombineerd met een effen kleur haak je schulpjes in het rond tot de sjaal af is.Nodig :  1 bol effen wol (bv. sokkenwol) en 1 ‘cake’, haakpen nr 4.1 les
 Weefhaken


-      Gemakkelijk -Deze techniek is erg makkelijk en het resultaat is schitterend.  Je haakt met katoen rond een dikke draad en creëert op die manier een stevig geheel waarmee je een handige boodschappentas maakt.

Nodig : 2 bollen katoen , ongeveer 75m héél dikke wol (lontwol) of als je het héél stevig wil kan je ook waslijndraad gebruiken, en een haakpen nr 3.5 of 4.2 lessen


 Sokken breien
gevorderde breisters


Uiteraard staat sokken breien opnieuw op het programma.  Deze keer gaan we sokken in 2 kleuren breien, met een klein motiefje in het been en op de voet. 

Je hebt 2 kleuren merinos van scheepjeswol nodig, en sokkennaalden nr 3.

3 lessenhandletteren 
-      Gemakkelijk –U leert de techniek van het handletteren op papier.  Met een fijne zwarte stift werken we op kaartjes en ontwerpen zelf een set met wensen voor verjaardagen, leuke uitspraken, of een persoonlijke wens.  Ik leer je de verschillende technieken aan en breng veel voorbeelden mee.

Benodigdheden : kladpapier, steviger papier voor de kaartjes, een potlood, gom en fijne zwarte stift (fineliner nr 0.5). Er zijn in winkels als AVA, Action, Kruidvat of boekenvoordeel vaak pakketjes te koop voor handletteren.

In een 2e les wordt met kleur gewerkt (ecoline verf en stiften) en in een derde les werken we met de bullet journals.1, 2 of 3 lessen naar keuze.       kaartjes maken met waterverf 


 


-      Gemakkelijk -
Thema kaartjes voor verjaardagen, Kerstmis, Pasen, deelneming…
met eenvoudige technieken.  We gebruiken waterverf, ecolinestiften en fijne handletteringstiftjes.  Deze workshop is een vervolg op de handlettering workshop maar kan ook apart geboekt worden. Wie wil kan ook gewoon kleine kunstwerkjes maken, om in te kaderen.

1 of 2 lessen. diamond painting


Gemakkelijk -Een hippe nieuwe techniek die een ‘schitterend’ resultaat geeft.  We maken een klein kadertje of een sleutelhanger.  De lesgeefster brengt alle materiaal mee (10 euro pp)  Het is een kennismaking met de techniek, wie gebeten is kan daarna aan de slag met grotere werken.1 les


Werken met kurkleer


-      
    Gemakkelijk –Natuurlijk materiaal, duurzaam en ecologisch.  Het verwerkt prima met de naaimachine.  We maken naar keuze  een kleine handtas, tablet hoes, gsm hoes of een portefeuille. Alle restjes worden ook verwerkt (armbandje, sleutelhanger, oorbellen).  De lesgeefster brengt alle materiaal mee. (12 euro pp)1 of 2 lessen  (breng uw naaimachine mee)
 een halsketting haken
Gemakkelijk -We werken met allerlei kraaltjes (ideaal om restjes op te werken) er zijn 2 modellen mogelijk.  Goeie ogen, een goeie (lees)bril en voldoende verlichting is noodzakelijk.  De lesgeefster brengt veel materiaal mee, maar u mag uiteraard gebruiken wat u hebt. Haaknaald : 1.252 lessen
een toilettasje of een projecttasje voor je handwerk maken 

-      Beginnende naaisters -
Een klein naaiproject waarmee je met de naaimachine allerlei siersteken kan oefenen.  Er wordt een rits ingezet, het tasje is gevoerd en er wordt een platte bodem gemaakt.  Ideaal ook om een handwerkproject in te bewaren.

Je kan dit tasje ook versieren met Japans of ander borduurwerk.2 lessen  Een hexagon tasje maken
-      Goede naaisters


Met kleine kartonnetjes naaien we van restjes stof een leuk tasje.  Het wordt afgewerkt met een stroplint. Ideaal om restjes katoen in te verwerken, of een oud hemd een nieuwe bestemming te geven. We naaien met de hand, met kleine steekjes.  Breng dus zeker een leesbril mee en een fijne naainaald.2 lessen
sashiko of Japans borduren


-      


         Eenvoudig -Deze techniek is erg eenvoudig, maar met een schitterend resultaat.  We maken een kleine onderzetter voor een glas en een placemat. Je krijgt ook enkele patronen mee om bv. een jeansjasje te versieren.  Het toilettasje (zie hierboven) kan ook gemaakt worden met deze geborduurde lap stof.De lesgeefster brengt alle materiaal mee. (10 euro pp)2 lessen groenten of fruit tasje maken
-      Beginners -Nu de supermarkten de plastiek tasjes niet meer aanbieden, kunnen we zelf een herbruikbaar tasje maken om groenten en fruit in te leggen.  De stof is van superfijne voile en weegt bijna niets.  Het tasje is herbruikbaar, wasbaar en sluit met een treklintje.  Breng uw naaimachine mee en restjes katoen,  de lesgeefster brengt de rest mee. (5 euro pp)1 les quiet book maken (montessori leerproces)


-      r       Creatieve beginners -


Voor de oma’s of de mama’s : niets leuker dan zelf een boekje maken voor uw peuter !  Vol kleine oefeningen, knoopjes, lintjes, en grappige elementen houdt zo’n boekje het kleintje rustig tijdens een lange autorit bv.  We maken per les een pagina uit het boek. Er zijn verschillende pagina’s mogelijk.

U kan zelf een ontwerp maken, of het patroon van de lesgeefster volgen.

Breng allerlei kleurtjes vilt en stof mee, biaislint, knoopjes, lintjes, borduurgaren, kraaltjes,…  de lesgeefster brengt speciale versteviging mee (2 euro pp) en verschillende ideetjes. Breng uw naaimachine mee.1 les per pagina recto/verso
Extra mogelijkheden op aanvraag.  Ik kan u leren top down breien, een trui zelf ontwerpen en breien, ajour, kabels, rondbreien, Engelstalige patronen vertalen, patronen leren lezen,  sokken breien, dubbel breien, .....  ;-)    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...