Quote of the day

In the rhythm of the needles

there is music for the soul.


Breiclub in Oostende : elke woensdagavond van 19 u - 21 u !zondag 17 februari 2019

Noors vestje voor puckIn het Noorse boek 'Lek med tradisjoner' van de ontwerpster Kristin Wiola Odegard staan heerlijke patronen in moderne ietwat romantische Noorse stijl.  Een van de jasjes staat ook beschreven voor een klein meisje.  Dat wil ik gaan breien. Eerst een beetje Noors leren (google translate bedoel ik) maar dat lukt wel. De wol voor het jasje moet vooral zacht zijn. Puck had rode uitslag van een ander vestje dat ik voor haar breide. Dus moest ik op zoek naar een alternatief voor de Scandinavische schurende wolsoorten. Bovendien wou ik iets dat in de machine wasbaar is, mijn schoondochter heeft het al druk genoeg om er nog eens handwasjes bij te krijgen.Heel wat standen op de handwerkbeurs afgeschuimd, maar dan is het kleur niet juist, of zit er toch teveel prik in.  
En in de allerlaatste stand (juist aan de uitgang !) vond ik mijn gedacht.  De naam van de winkel is batts-and-threads en ze hebben een eclectisch aanbod. Juniper Moon, Noro, Fiberspates… en ook het Deense hjertegarn.

De perfecte samenstelling : een combinatie van merino, katoen en zijde : boterzacht en toch de juiste structuur om fair isle mee te breien.  De mevrouw van de stand hielp mee om de kleuren te combineren en nu heb ik een tasje met heerlijk bolletjes Deense wol.  Organic staat er op de wikkel.  Kweet niet precies wat dat wil zeggen (alle schapen eten gras ? ) maar het past in het ecologische gedachtengoed van zoon en schoondochter.hier een paar foto's van het patroontje

 Puck is nu 8 maanden.  Ik brei maatje 2 jaar.  Heb dus nog even tijd....  ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...