Quote of the day

In the rhythm of the needles

there is music for the soul.


Breiclub in Oostende : elke woensdagavond van 19 u - 21 u !dinsdag 30 mei 2017

stitchmarkers DIY tutorial - stekenmarkeerders zelf maken


Always in need of stitch markers ?  I can't  get enough of them.  The little plastic ones are quite ok, but it's sooo much nicer to have beautiful shiny ones.  (this is my inner magpie speaking)
So I made some myself.  Here's how :Heb je ook van die plastic stekenmarkeerders ?  Ze zijn best ok, maar het is zoveel leuker om je breiwerk te versieren met mooie elegante zelfgemaakte markeerders !  De kleine plastic speldjes durven wel eens van je naalden te springen, en spoorloos te verdwijnen onder zetels of in tassen.  (bij mij toch ;-)Deze markeerders zijn langer, waardoor ze netjes blijven hangen in je werk.  Als je ze van de ene naald naar de andere overzet, blijven ze door hun gewicht beter zitten.
En je word er gewoon vrolijk van !
Het is helemaal niet moeilijk om ze zelf te maken.  Op Pinterest vind je heel wat tutorials , geef in de zoekfuntie stitchmarkers DIY op. 

Hier is hoe ik ze maakte.   Ik heb een hele grote doos met oude knopen, en een even grote doos met kralen.  Die wou ik recupereren, en met enkele mooie kralen afwerken.   De 'draad' is fishtail, wat je ook gebruikt om juwelen te maken.  Je hebt een tangetje nodig om dat door te knippen, met een schaar gaat dat niet.  Fishtail kun je kopen in de Veritas, of in een winkel die knutselmateriaal verkoopt. Heb je het niet, een stevige katoenen draad werkt ook.

materiaal bijeen zoeken....

Een oude tupperware doos is ideaal voor mijn kralen....

leuke combinaties zoeken


Knip ongeveer 25 cm draad af, en plooi het rond een dikke breinaald. (nr 9 of zo)  Stop beide uiteinden door een pletkraal en knijp vast. 
nu heb je een mooi 'rondje'

als je van plan bent om er meerdere te maken...


Nu rijg je enkele kralen aan, naar eigen smaak en goeddunken.


eindig met een 2e pletkraal, maar knijp die nog niet vast.
 
Ga nu met beide uiteinden apart door enkele knoopjes. Keer de uiteinden naar boven en duw ze opnieuw door de onderste pletkraal, en door een paar van je kraaltjes.


knip af en stop de eindjes weg in de kraal.


Knip beide uiteinden af en zorg dat ze wegzitten in een kraal.  (je wil niet dat de er stekelige uiteinden in je breiwerk gaan prikken, dus is het belangrijk dat deze mooi wegzitten).
Als dit naar je zin is, knijp de tweede pletkraal vast.  Et voilà !  Je stekenmarkeerder is klaar !
Ik vond leuke combinaties qua kleur, maar je kan zo gek gaan als je wilt !  De bedoeling is dat je de stekenmarkeerder goed ziet op je naalden - hij mag dus echt wel opvallen !

Ik gebruikte ook overschotjes van fimo kralen, oude parels van een halsketting, restjes myuki beads....  het mooie is dat mijn 'overschotjes' voorraad wat geslonken is. Recyclen of upcyclen is altijd fun.  En tenslotte, het zijn ook super cadeautjes voor je brei-vriendinnen.... !

Veel succes !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...