Quote of the day

In the rhythm of the needles

there is music for the soul.


Breiclub in Oostende : elke woensdagavond van 19 u - 21 u !maandag 17 juli 2017

breivakantie 2017

Ook dit jaar nam ik weer deel aan de breivakantie Knitting in Nature georganiseerd door Miriam en Frans Tegels.  Deze brei-vakantie gaat door in Swalmen, een Nederlands dorpje vlakbij Roermond.  Ik vernoem Frans ook, want hij nam het catering gedeelte voor zich.  Miriam schotelde ons elke dag een nieuw breiproject voor, en Frans zorgde voor het ontbijt, de lunch, en de sloten koffie en thee !

Het logement is in een heerlijk groen domein, het 'Groenewoud'.  Erg rustig, 's morgens sta je op met het gezang van vogeltjes en de geur van het bos, en....verse koffie.de workshop tafel staat klaar !

bij regen kunnen we in de oude kapel zitten
 Naast het pension, hebben Paul en Josée ook een shitake kwekerij, en we kregen professionele uitleg en een rondleiding.  Voor de lunch op donderdag boden ze shitake soep aan, een lekkernij !

Paul geeft uitleg over shitake


We waren met heel wat Vlamingen dit jaar, wat het extra leuk maakte.  Konden we in ons eigen dialect praten, en véél informatie uitwisselen.  ;-) En om het ingewikkeld te maken, waren er 3 Miriams bij. Het was ook een blij weerzien met Shirley, uit Florida, die er enkele jaren geleden ook bij was.

de fiets van Frans, en één van de 3 miriams....


In de voormiddag waren er workshops gepland, in de namiddag een leuke uitstap of vrije tijd. Niets moet, alles mag.  Er waren fietsen voorzien zodat je niet altijd de auto in moet.  Maar ik en fietsen, na mijn avontuur in Frankrijk met de dubbele beenbreuk, brrrr niet voor herhaling vatbaar.  Gelukkig kon je overal met de auto bij.

Enkele impressies :

vogeltjes uit het boek van Arne en Carlos

de workshop tafel was versierd ! 

sokken opzetten van de teen af : 'toe up'

bezige bijtjes....

af en toe de brei aan de kant voor een gezellig moment

dubbel breien

Miriam's gehaakte kussen

We hadden een extra workshop haken in het schattige Duitse dorpje Brüggen, op enkele km van Swalmen.  Boerholzer-maehwerk is de sfeervolle winkel van Claudia, die bestaat nog maar anderhalf jaar, maar ze heeft een prachtige collectie wol en toebehoren. Het is eigenlijk een handspinnerei, ze verkoopt ook lontwol, bats en allerlei mooie toebehoren.  Er is keuze uit wol van het Ullcentre uit Öland, Filcolana, en enkele andere ecclectische labels.  Ik kocht er handgeverfde wol met zijde en ramie om er een Doodler van Stephen West mee te breien.  Hopelijk wordt ie net zo mooi als haar voorbeeld.  De link naar haar mooie winkel vind je hier
Nog meer breien en haken : in het centrum van Swalmen is er een ijssalon.  Heerlijke artisanale smaken, zoals vlierbloesemijs.  Maar wat het ijssalon zo interessant maakt : ze vekopen er ook....
wol ! en niet zomaar wat wol, neen, de collectie van Atelier het Wolbeest !  Alexandra staat heel vaak op beurzen, en ik maakte kennis met haar bij Alet van Textielwerk Wol & zo. Ik denk dat ze een beetje 'overwhelmed' was door al die vlaamse vrouwen die haar winkeltje binnenkwamen.  Maar ze is superlief, en beantwoordt elke vraag met een smile.  De tasjes kregen nog een leuke versiering, en we stapten welgezind naar buiten, met heerlijke mooie wol.  Je kan hier ook terecht voor workshops vilten en ecoprinten.


mooi voor een Shusui shrug...Op de donderdag avond was er een tombola, in het 'broen kaffee' op de markt van Swalmen. Het zat stampvol met breisters, en we kregen er nog een serenade van de lokale muziekkapel erbij.


 Ik had één van mijn project bags gedoneerd, en degene die het won was Claudia, de mevrouw van het mooie breiwinkeltje in Brüggen.  Ze nam het direct in gebruik !

de winnaars !  (de lege glazen zijn niet van ons....)

 Zelf had ik ook eens 'chance' : ik won een cadeaubon!  De mevrouw die de bon gedoneerd had, was aanwezig en vertelde me dat ik zeker langs moest komen in haar winkel, in het nabij gelegen Maasbracht.  Ik was erg
blij met de bon, en vond de naam van haar winkel zo mooi gekozen : Woll of Fame.  Zo grappig !


Op weg naar huis zijn we langs gereden, en wat een winkel heeft zij !  Een zalige ruime winkel, volgestouwd met de mooiste garens, en overal hangen voorbeelden van haakwerk en  breiwerk - je ademt hier inspiratie in.  De vele CAL's kunnen hier ook bekeken worden. Ik koos nog een bol katoen en een setje van Phildar om een zomersjaaltje te breien.  Het sjaaltje hing in de winkel en ik mocht het even passen.  Een simpel patroon (het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn) afgewerkt met kwastjes.  Maar het katoen is doorweven met kleine pailletjes, die het zonlicht subtiel weerkaatsen.  Ik ga blinken hiermee, haha.
Ze hebben ook een webshop : www.wolloffame.nlTerug thuis ben ik nog aan het nagenieten van de mooie dagen.  Mijn hoofd zit vol inspiratie, en ik heb gelukkig nog even tijd om alles te verwerken en projecten uit te denken.


er waren méér zakjes op de terugreis ....


1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...