Quote of the day

In the rhythm of the needles

there is music for the soul.


Breiclub in Oostende : elke woensdagavond van 19 u - 21 u !zondag 19 november 2017

handwerkbeurs in Gent

Zondag 12 november ben ik naar Flanders Expo gereden om te genieten van de allereerste handwerkbeurs in Vlaanderen - en wat was het heerlijk.Ik begon met verkeerd te rijden, 'Welkom to the loop' 2x zien passeren, de tweede keer iets minder vrolijk dan de eerste keer....  maar toch uiteindelijk de parking gevonden.  Op zondag was 't voor niets, das weer 5 euro gespaard voor een bolleke wol....


Ik begon de dag met een workshop bij Carla Meijssen.  Ze vertelde over haar reizen naar Letland, en waaw, dat zou ik graag eens meedoen.  Helaas, het valt nooit in de schoolvakantie....   :-(
en congé vragen aan mijn baas lukt niet hé.  In het onderwijs heb je al congé genoeg, tja, maar niet wanneer jij dat zelf wil.

Enthousiaste Carla !

Anita en zussen, ikke en Dominique


De workshop ging over 'magische motieven', een techniek die Carla leerde van een groep Letse dames.  Het is een truukje met cijfers en vierkanten, en uiteindelijk krijg je na wat tekenen en rekenen je hoogsteigen persoonlijk motief.


allerlei mooie voorbeelden

een donkere of een bleke achtergrond ?

 Zo bleek mijn verjaardag best wel een mooi motief, ik moet dat eens breien in 2 kleuren, en zien wat het geeft.  Op papier alleraardigst.  Gelukkig had Carla ook een laptop mee, met een Excel programma dat al die motieven kon genereren, en we zo toch een mooi beeld kregen van ons eigen motief.

mijn geboortedatum !


cijfers en letters omzetten in motief

Tijdens de workshop piepte er opeens een hoofd vanachter het gordijn : mijn zus was gearriveerd en had ons ook gevonden.  We spraken af voor de lunch, na de workshop.

Na wat bijkletsen en een kopje koffie gingen we de kraampjes verkennen. 


Wat zalig, niet al te druk (Zwolle is soms zo druk dat je niet to bij de standen kan komen) en lekker tijd om even te kletsen met de standhouders.  Sommige bekende gezichten,  Dag Alet, Dag Riet !  Hoi Puk ! Dag Alexa, Dag Rita !  ha, de mevrouw van CoupCoup !  Dag Bart & Francis, vaste waarde op handwerkbeurzen !  Hé, het Gaerenhuys van Gent staat hier ook !  En Julia's Shop uit Antwerpen !

En ook even goeiedag zeggen aan Annick van de Gobelin uit Brugge, en Gerda natuurlijk van Ajour in Brugge.   

Gerda aan het uitleggen !
 Ook Evelyn van de Roopoorte stond er, helaas was er al veel uitverkocht van haar collectie boeken.


Soms ook gewoon wat uitleg vragen, genieten van mooie patronen, de wol bewonderen, stoffen en patronen van Merchant & Mills en Lotte Martens bewonderen...


merchant & mills

Kleine knoopjes en lintjes en biesjes en al wat je wil....

f*ck perfect....  kon ik niet laten liggen, toch ?

een mooie sluiting bij Ajour gekocht
Mijn zus kocht de wol voor een mooie lange vest bij Lana uit Antwerpen.  Naast hen stond Rosemie (jaja, een naamgenote) van de wolwinkel in Leuven.  Het was een top namiddag !Ik ben naar huis gegaan met 2 strengen uit de collectie handgeverfde garens van Alet : Textielwerk Wol & Zo.  Ik koos een jeansachtig blauw, en een wit/blauwe overloop.  Dat wordt waarschijnlijk een mooie zachte sjaal, maar ik heb nog geen concreet patroon in gedachten.

Bij Wol met verve kocht ik een streng merinos om een babyvestje mee te breien.Bij de stand met baby spulletjes kocht ik een boekje, en 2 voorgemaakte pakketjes voor knuffels.


wat brengt deze ooievaar ?


Bij CoupCoup een patroon voor een babyjasje.

Nog 2 boeken van Kate Davies over Haps, schitterende patronen, en ook veel verhalen over Shetland.


En tenslotte nog superzachte wol van Isager en Tuku bij Cross & Woods voor een kleutertruitje.


dit is het voorbeeld


deze kleuren heb ik gekozen

past zowel voor een jongen als een meisjeIk kan weer voort voor een eindje. :-)
De volgende beurs is die in Parijs : L'Aiguille en fête.  Op zaterdag 10 februari rijdt er een bus van Sima Tours naar die beurs, meer info op hun website :
dagreizen-concertreizen

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je ons even meeneemt naar de beurs. Je hebt mooie wolletjes gescoord en andere spulletjes. De workshop moet super interessant geweest zijn. Volgend jaar ga ik ook eens tijd maken om verschillende beurzen te bezoeken. Bedankt voor dit tof bericht. Mooie foto's trouwens!

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je daar nog even gesproken te hebben. Mooie aankopen heb je en je zal er wel wat fraais van weten te maken. En gefeliciteerd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk je daar nog even gesproken te hebben. Mooie aankopen heb je en je zal er wel wat fraais van weten te maken. En gefeliciteerd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...